Israel: Zeci de familii evacuate din casele lor din cauza incendiilor

Zeci de familii din întreaga țară au fost evacuate sâmbătă din casele lor în urma izbucnirii a peste 200 de incendii de pădure.

Primul incendiu a avut loc lângă moshavul Zeitan, în apropiere de aeroportul Ben Gurion. Locuitorii au fost evacuați și nu s-au înregistrat răniți.
Mai devreme în cursul zilei, în satul Gita din Galileea, șase case au fost avariate și 75 de familii au fost evacuate din cauza a ceea ce pompierii au descris ca fiind un „pericol real”. Două ore mai târziu, au putut să se întoarcă la casele lor.
Un pompier în vârstă de 20 de ani a fost rănit ușor în timp ce a inhalat fum și a fost transportat la spitalul din orașul Nahariya.
„A fost un haos total”, a spus unul dintre locuitori. Potrivit unei anchete preliminare, se crede că incendiile ar fi de origine criminală.
În plus, un incendiu de pădure s-a extins noaptea trecută în apropierea așezării Har Adar din zona Ierusalimului. Șaptesprezece pompieri și avioane Canadair au reușit să țină flăcările sub control după zece ore de muncă.
Pompierii au emis vineri un avertisment către populație cu privire la „condițiile meteorologice periculoase așteptate în acest weekend și la riscul de incendiu în munții Ierusalimului”.
În această vară, incendii violente au devastat zeci de hectare de pădure în nordul țării și în regiunea Ierusalimului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: