ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel: Robot de ultimă generație pentru a sprijini trupele terestre de pe linia frontului

Companiile israeliene din domeniul Apărării au dezvoltat un vehicul terestru fără pilot la bord (UGV) care ar trebui să sprijine în mod semnificativ trupele terestre aflate pe linia frontului în timpul conflictelor.

Roboteam – un producător de platforme versatile, fără pilot – și compania aerospațială și de apărare Elbit Systems au anunțat marți lansarea „navei-mamă fără pilot”, relatează Jerusalem Post.
ROOK, un UGV militar cu mai multe încărcături, va oferi o capacitate mai mare, o manevrabilitate îmbunătățită și o agilitate mai bună decât modelele anterioare, potrivit lui Yoav Poizner, director de dezvoltare a afacerilor la Elbit.
Y. Poizner a adăugat că ROOK este următorul pas pentru a permite ca „tot ceea ce se întâmplă în cer” cu dronele și roboții aerieni să se întâmple și la sol.
„Dacă vrei să trimiți roboți acolo unde nu vrei să trimiți soldați, ai nevoie de o soluție pentru asta”, a declarat Elad Levy, CEO și fondator al Roboteam, potrivit Jerusalem Post.
Menționând unicitatea robotului, Levy a explicat că ROOK este un sistem conectat, permițând echipei sale să „știe cum funcționează robotul cu ajutorul software-ului”.
„Are autonomie și inteligență artificială încorporate, care oferă o soluție completă”, a declarat directorul general.
„Fără acest nivel de sofisticare, nu ai vrea să te bazezi pe el pe teren.”
Mașina poate naviga prin deșert, în condiții de zăpadă și pe alte terenuri accidentate, în lumina soarelui sau pe întuneric, potrivit ziarului.
Acesta dispune de senzori sofisticați care pot distinge soldații și îi pot urmări pe teren în ciuda obstacolelor sau a schimbărilor de teren.
Potrivit Roboteam, robotul va fi folosit pentru a livra provizii, a oferi asistență medicală sau a evacua răniți, a colecta informații și a servi ca sistem de armament la distanță. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d