Mass media columbiană: Hezbollah plănuia să asasineze un israelian ca răzbunare pentru lichidarea unui general iranian

Gruparea șiită libaneză Hezbollah plănuia să asasineze un cetățean israelian la Bogata în cadrul unei operațiuni care viza și americani, ca răzbunare pentru uciderea în ianuarie 2020 a generalului Qassem Soleimani, a relatat cotidianul columbian El Tiempo.

Potrivit ziarului, israelianul vizat este un fost ofițer de informații care a locuit în capitală în calitate de membru al corpului diplomatic, înainte de a deschide o companie care importa și vindea camere de supraveghere și tehnologie.
Agenția de informații israeliană Mossad a descoperit că omul de afaceri a fost spionat în mai multe locuri, a precizat ziarul, citând surse anonime ale serviciilor de informații militare columbiene.
Potrivit unui raport care include informații furnizate de Mossad, membrii unei delegații americane erau, de asemenea, monitorizați de Hezbollah, a mai dezvăluit El Tiempo.
Autoritățile columbiene au fost informate despre dovezile care indicau amenințarea teroristă la adresa israelianului și a altor persoane, astfel că omul de afaceri a fost evacuat rapid din capitala columbiană la Tel Aviv, precizează cotidianul.
De asemenea, trei înalți oficiali Mossad au vizitat recent țara latino-americană, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari, a adăugat ziarul.
Se pare că Columbia a devenit o bază de operațiuni teroriste pentru gruparea șiită libaneză. (Anima News)

Lasă un răspuns