Ministru turc: Cuplul israelian reținut în Turcia ”s-a concentrat asupra reședinței lui Erdogan”

Ministrul de Interne al Turciei a declarat astăzi, marți, că, cuplul israelian reținut pentru că a fotografiat palatul prezidențial din Istanbul nu a acționat “nevinovat”, într-o primă reacție din partea unui oficial al guvernului turc de când cei doi cetățeni au fost arestați.

Israelienii “s-au concentrat” asupra reședinței lui Erdogan și “au marcat-o cu precizie pe fotografii”, a declarat Soylu.
Ministrul a mai dezvăluit că, potrivit procurorilor, Mordy și Natali Oknine au comis “ceea ce se poate numi un act de spionaj diplomatic și militar”.
“Dar este la latitudinea instanței să decidă”, a spus el.
Marți, un avocat al cuplului israelian reținut în Turcia începând de joi pentru fotografii la palatul președintelui Recep Tayyip Erdogan a declarat că, “condițiile lor de detenție sunt proaste”.
Diplomaților israelieni li se va permite să facă o vizită consulară celor doi cetățeni, a anunțat luni după-amiază Ministerul israelian de Externe.
Natali și Mordy Oknine sunt șoferi de autobuz angajați ai companiei naționale Egged și “doi cetățeni nevinovați care s-au aflat accidental într-o situație complicată”, a declarat premierul Nafatli Bennett. (Anima News)

Lasă un răspuns