Ministrul israelian de Externe: “Iranul nu are nicio intenție de a reveni la acordul nuclear din 2015

Ministrul israelian de externe Yair Lapid s-a întâlnit cu Rob Malley, trimisul special al SUA pentru Iran, în timpul vizitei acestuia din urmă în Israel, asigurându-l că “Iranul nu are nicio intenție de a se întoarce la acordul nuclear din 2015”.

SUA s-au retras din acest acord în 2018, sub conducerea președintelui Donald Trump.
Yair Lapid a declarat că Iranul încearcă să câștige timp cu negocierile privind programul său nuclear până când problema aderării la acordul nuclear din 2015 nu mai este relevantă, potrivit Ynet.
R. Malley, care a aterizat în Israel luni dimineață, este așteptat să se întâlnească și cu ministrul Apărării Benny Gantz și cu șeful Mossad, David Barnea.
Unele instituții media au declarat că Naftali Bennett nu se va întâlni cu Malley deoarece protocolul nu o cere, menționând că premierul se opune efortului SUA de a relansa acordul nuclear cu Iranul.
Săptămâna trecută, un comandant al forțelor aerospațiale ale Gardienilor Revoluției iraniene a declarat că Israelul este “condamnat să dispară” și că orice acțiune a Ierusalimului împotriva Republicii Islamice ar grăbi această dispariție.
Recent, instituțiile de securitate israeliene și-au intensificat retorica împotriva Iranului.
Șeful Statului Major al armatei israeliene, Aviv Kochavi, a avertizat că armata își intensifică pregătirile pentru un posibil atac asupra instalațiilor nucleare iraniene. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: