ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Ankara: Un important jurnalist turc atacă arestarea cuplului de israelieni: „Ce secrete au fost dezvăluite? Vor râde de noi” / Un al treilea deținut în afacere

La opt zile după ce cuplul israelian Mordi și Natalie Oknin au fost arestați în Turcia, sub suspiciunea de spionaj politic și militar, presa locală începe să se ocupe din ce în ce mai mult de această afacere.

Miercuri au fost publicate detalii preliminare despre cel de-al treilea deținut din afacere, un cetățea turc pe nume Ihsan.
Potrivit rapoartelor din Turcia, Ihsan a servit cuplului ca ghid în călătorie și a spus în interogatoriu că a lucrat în industria auto din Turcia și a învățat ebraica de la fosta sa soție evreică.
Între timp, jurnalistul turc Fatih Altaili, care anterior era considerat apropiat al președintelui Erdogan, a criticat dur arestarea israelienilor al căror întreg păcat a fost să fotografieze peisajul dintr-un turn care se ridică la o înălțime de sute de metri.
„Nu este nici măcar amuzant, este o rușine. Arestarea a doi turiști care au vizitat Turnul TV din Istanbul și au filmat așa cum se filmează în toată lumea. Ce secrete militare au fost dezvăluite? În numele lui Dumnezeu – veți face oamenii să râdă de noi”, a scris jurnalistul.
Pinhas Avivi, fost ambasador al Israelului în Turcia, a declarat ziariștilor că din punctul lui de vedere, singura soluție trebuie să fie la nivel consular. „Pentru beneficiul deținuților, este mai bine să lăsați totul în grija profesioniștilor”, a spus Avivi. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: