Israel: Noiembrie continuă să surprindă: temperaturi în creștere în timpul zilei; În weekend – inundații

Vremea bizară din luna noiembrie în Israel va continua să surprindă și astăzi (miercuri), cu posibilitatea de burniță în paralel cu o ușoară creștere a temperaturilor – conform prognozei Serviciului Meteorologic.

Începând de mâine tendința se va inversa și se așteaptă răcirea vremii, spre un weekend furtunos care poate include, inundații și furtuni.


Temperaturile de mâine vor scădeat ușor, iar de-a lungul câmpiei de coastă și a zonei joase pot fi așteptate burnițe până la ploi locale ușoare.
Weekendul în sine va arăta deja diferit: vineri, precipitațiile și temperaturile se vor intensifica, cu averse și furtuni în nord și centru, ploi în nordul Negevului și chiar posibilitatea de inundații în Deșertul Iudeii și Marea Moartă.
Sâmbătă, vreme similară este așteptată în nord și centru, iar ploile pot continua să cadă și în sud.
În prezent, chiar și la această oră, prognozatorii se tem de inundații în pârâiele din estul țării. Dacă asta nu era suficient, temperaturile vor scadesemnificativ.
Temperaturi preconizate astăzi, miercuri.: la Ierusalim de la 23 de grade ziua la 17 de grade noaptea; în Tel Aviv de la 25 la 19 grade; în Haifa de la 24 la 19; Safed 20-15; Katzrin 26-18; Tiberiade (Tveria) 28-18; Nazaret 25-17; la Marea Moartă 28-23; în Be’er Sheva 26-15; Mitzpe Ramon 20-16; și la Eilat de la 29 de grade ziua până la 20 noaptea.
Cu puțin timp înainte de Conferința Climei de la Glasgow, s-a raportat că ultimii șapte ani au fost cei mai călduroși înregistrați vreodată – conform Organizației Meteorologice Mondiale. La sfârșitul lunii trecute, a fost publicat raportul Controlorului de Stat din Israel, în care se afirmă că Israelul nu este pregătit să facă față crizei climatice, iar situația care reiese din audit este că emisiile de gaze cu efect de seră pe cap de locuitor în Israel sunt mari în comparație cu alte țări. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: