ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel: Ușoară tendință ascendentă a numărului de pacienți Corona, a ratei testelor pozitive și a coeficientului de infecție

O ușoară creștere a infectării cu virusul Corona a fost înregistrată și astăzi (miercuri) în țară. În ultimele cinci zile, s-a înregistrat o tendință ascendentă a numărului de viruși verificați, a procentului de teste pozitive și a coeficientului de infecție.

Potrivit unei actualizări a Ministerului Sănătății, 539 de persoane s-au dovedit pozitive la virus în ultima zi după ce 0,72% dintre teste s-au dovedit pozitive. A
În plus, Ministerul israelian al Sănătății a anunțat că sosirea vaccinurilor anti-Corona pentru copii, care era programată să sosească în Israel în această seară, a fost amânată până mâine. Debutul campaniei de vaccinare a copiilor probabil nu va fi amânat din această cauză și este de așteptat să înceapă miercuri.
Totodată, duminică va avea loc o discuție a specialiștilor cu privire la spațiul dintre doze și copiii care se recuperează după virus.
Creșterea gradului de infectare se înregistrează pe fondul liniei de reliefuri publicate de Ministerul Sănătății săptămâna trecută.
Aseară, ministerul a anunțat că a convenit cu privire la relaxarea verificărilor Corona pentru israelienii care se întorc din străinătate și pentru turiștii care sosesc în Israel.
Joia trecută, specialiștii au decis desființarea completă a restricției adunărilor în locuri deschise, precum și a obligației pașaportului verde în locurile „cu risc scăzut”.
Directorul general al Ministerului Sănătății, profesorul Nachman Ash, s-a referit astăzi la o ușoară creștere a infectărilor și a spus că aceasta este „o situație cu care vom trăi în viitorul apropiat. 500 pe zi este destul de puțin, dar s-ar putea ca în condițiile de astăzi, cu Deltă, economia deschisă și educația deschisă – se poate ajunge la această cifră”.
Ash a mai menționat că al patrulea val a surprins Ministerul Sănătății. „Știam că este posibil, aveam scenarii, dar am exclus posibilitatea ca acesta să vină. El a rezultat dintr-o combinație a scăderii imunității unei populații mari împreună cu varianta contagioasă a Deltei”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: