Siria: Atac cu rachete, atribuit Israelului, asupra unui depozit din sudul Damascului (media)

Potrivit unui comunicat al agenției oficiale de presă siriene SANA, armata israeliană a tras două rachete de pe Înălțimile Golan asupra unui hangar gol la sud de Damasc în noaptea de marți spre miercuri.

Potrivit unor surse israeliene, hangarul era folosit de “departamentul Golan”, o secție a Hezbollah care operează de pe partea siriană a Podișului Golan.
Una dintre cele două rachete a fost interceptată și nu au fost raportate victime, se arată în comunicat.
Actualul presupus atacul israelian cu rachete urmează atacului aerian de săptămâna trecută, atribuit de asemenea aviației israeliene, care a vizat situri de lansare ale Hezbollah în regiunea de coastă siriană și în centrul Siriei. Doi soldați sirieni au fost răniți și au fost provocate pagube materiale grave.
Deși armata siriană susține că interceptează aproape toate rachetele lansate de Israel, armata israeliană și mulți experți în apărare consideră că acest lucru este departe de a fi adevărat.
Armata israeliană, fidelă politicii sale de ambiguitate în ceea ce privește activitățile sale în Siria, nu a comentat incidentul.
În ultimele săptămâni s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de lovituri atribuite armatei israeliene pe teritoriul sirian. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: