Cuplul israelian arestat săptămâna trecută în Turcia a fost eliberat și repatriat

Cuplul israelian arestat săptămâna trecută în Turcia pentru presupus spionaj după ce a fotografiat palatul președintelui din Istanbul a fost eliberat joi dimineață și s-a întors în Israel cu un avion privat trimis de guvern. (Foto: Mordi (dreapta) și Natali (stânga) Oknin în avionul de întoarcere de la Istanbul, alături de oficiali ai Ministerului de Externe)

„După eforturi comune cu Turcia, Mordi și Natali Oknin au fost eliberați din închisoare și se află pe drumul de întoarcere în Israel”, au declarat premierul Naftali Bennett și ministrul de Externe Yair Lapid într-o declarație comună.

„Îi mulțumim președintelui Turciei (Recep Tayyip Erdogan) și guvernului său pentru cooperarea lor și așteptăm cu nerăbdare să primim cuplul acasă”, se arată în comunicat, adăugând că președintele israelian Isaac Herzog a contribuit, de asemenea, în mod semnificativ la eforturile de a pune capăt episodului.

Ministerul israelian de Externe a trimis un avion cu reacție, împreună cu doi înalți funcționari consulari, pentru a aduce cuplul, care a ajuns în Israel în jurul orei 6 dimineața.

Naftali Bennett a mulțumit familiei pentru reținere și a spus că aceasta a jucat un rol crucial în eforturile de a-i aduce acasă pe Mordi și Natali Oknin.

La rândul său, Isaac Herzog le-a urat bun venit, scriind pe Twitter: „Ce bine e să vă avem din nou acasă. Vă trimitem vouă și familiilor voastre o îmbrățișare caldă”.

Cuplul a fost arestat la Istanbul săptămâna trecută după ce a făcut o fotografie a palatului lui Erdogan și a trimis-o familiei lor. Mii de turiști fac în mod regulat fotografii ale palatului.

Speranțele inițiale că neînțelegerea va fi rezolvată rapid au fost spulberate săptămâna trecută, când un judecător le-a prelungit detenția cu 20 de zile. Israelul a respins cu fermitate acuzația că soții Oknin, care sunt amândoi șoferi de autobuz pentru compania Egged, sunt spioni.

(Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: