Emiratele Arabe Unite și Israelul au semnat un acord pentru proiectarea de nave fără echipaj uman

Emiratele Arabe Unite (EAU) și Israelul au convenit joi să proiecteze împreună o serie de nave fără echipaj uman.

Acordul a fost semnat de EDGE Group for Defense Industries, deținut de statul EAU, și Israel Aerospace Industries (IAI), de asemenea deținut de stat, pentru a proiecta nave fără echipaj uman care vor fi folosite atât în scopuri militare, cât și comerciale.
“Am convenit să proiectăm o serie de nave fără echipaj la bord din clasa M-170 care pot fi folosite pentru întreaga gamă de aplicații militare și comerciale”, au declarat cele două companii într-o declarație comună.
Faisal Al-Bannai, CEO și director general al EDGE Group, a descris acordul ca fiind “o realizare importantă” a companiei “pentru a ne spori portofoliul de tehnologii avansate”.
La rândul său, Boaz Levy, președinte și director general al IAI, și-a exprimat încântarea de a semna acordul, afirmând că acesta reprezintă “un alt pas în eforturile noastre în creștere și în parteneriatele tot mai mari din regiune”.
El a descris acordul ca fiind unul care “combină cele mai bune competențe tehnologice oferite de ambele companii: expertiza în domeniul navelor maritime și comerciale a grupului EDGE, Abu Dhabi Shipbuilding Company (filiala sa) și expertiza (IAI) în domeniul sistemelor și al inteligenței artificiale.”
Comunicatul a explicat că “aplicațiile militare ale navelor fără echipaj uman includ informații, supraveghere, recunoaștere, patrule de frontieră și de coastă, operațiuni de securitate maritimă, detectarea și îndepărtarea minelor, detectarea submarinelor și operațiuni de război antisubmarin.”
În ceea ce privește aplicațiile comerciale ale navelor, acestea includ oceanografia, monitorizarea poluării, explorarea de petrol și gaze, transportul de materiale și lichide, operațiunile de căutare și salvare, stingerea incendiilor și intervențiile de urgență.
În martie, Grupul EDGE a semnat un memorandum de înțelegere cu IAI pentru a dezvolta un sistem avansat de apărare împotriva avioanelor fără pilot.
În septembrie 2020, Emiratele Arabe Unite și Israelul au semnat un acord sponsorizat de SUA pentru a-și normaliza relațiile. De atunci, cele două țări au semnat zeci de acorduri bilaterale în diverse domenii, inclusiv investiții, servicii bancare și turism. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: