Fiul lui Gaddafi a supravegheat relațiile Libiei cu Israelul / Saif al-Islam Gaddafi și-a depus candidatura pentru a candida la viitoarele alegeri prezidențiale din Libia

Conform publicației israeliene ”Haaretz”, Saif al-Islam Gaddafi (foto), fiul fostului conducător libian Muammar Gaddafi, a supravegheat relațiile dintre regimul tatălui său și Israel.

Ziarul a dezvăluit că, deși tatăl său a fost un susținător ferm al cauzei și facțiunilor palestiniene, Saif al-Islam Gaddafi s-a întâlnit în mod public cu israelieni în favoarea regimului tatălui său.
Cotidianul a precizat că, deși nu există legături oficiale între cele două țări, regimul Gaddafi și Israelul au fost în contact pentru „probleme diplomatice și umanitare”.
Ziarul susține că astfel de legături și contacte erau gestionate prin intermediul lui Saif al-Islam Gaddafi și al unor oameni de afaceri evrei de origine libiană, printre care Walter Arbib, a cărui afacere este condusă din Canada.
Ziarul a afirmat că Israelul și-a manifestat interesul față de Libia datorită locației sale strategice în apropierea granițelor cu Egiptul și a marii comunități evreiești de origine libiană din Israel.
Duminică, Saif al-Islam și-a depus candidatura pentru a candida la viitoarele alegeri prezidențiale din Libia.
Alegerile prezidențiale și parlamentare din Libia urmează să aibă loc pe 24 decembrie, în conformitate cu un acord sponsorizat de ONU la care au ajuns rivalii politici libieni în timpul unor întâlniri în Tunisia, la 15 noiembrie 2020.
Comisia electorală a țării bogate în petrol a deschis la 8 noiembrie înscrierea candidaților la scrutin, în pofida tensiunilor continue între parlament, Înaltul Consiliu de Stat și guvernul de uniune în ceea ce privește competențele și legile electorale.
Libienii speră că viitoarele alegeri vor contribui la încheierea unui conflict armat care afectează de ani de zile această țară bogată în petrol. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: