Ministrul israelian al Energiei avertizează asupra pericolului unui acord de transfer de petrol din Golf către Europa prin intermediul Israelului

Ministrul israelian al Energiei, Karin Elharrar (foto), a declarat că acordul cu Emiratele Arabe Unite pentru transportul petrolului din Golf către Europa via Israel ar trebui anulat, deoarece reprezintă un risc prea mare pentru mediu.

Acordul este unul dintre cele mai importante acorduri încheiate anul trecut între Israel și Emiratele Arabe Unite.
Acesta a fost semnat între compania de stat israeliană Europe-Asia Pipeline Company (EAPC) și MED-RED Land Bridge, o companie care include proprietari emiratzi și israelieni.
Conform planului, petrolul ar urma să fie descărcat de pe petroliere în portul Eilat din sudul Israelului și apoi transferat în întreaga țară printr-o conductă existentă de-a lungul coastei mediteraneene.
Oficialii israelieni au declarat că se așteaptă ca traficul maritim să crească brusc odată cu noul acord, de la șase petroliere la peste 50 de petroliere pe an care acostează la Eilat.
Luând cuvântul la summitul ONU privind clima din cadrul COP26, premierul israelian Naftali Bennett a declarat că Israelul se află „la începutul unei revoluții în ceea ce privește schimbările climatice”.
Dornic să arate că este dispus să se despartă de predecesorii săi în ceea ce privește problema ecologică, el a indicat că țara a pus în aplicare un plan în o sută de etape pentru a face față noilor provocări ecologice.
„Facem mai mult pentru a promova energia curată și a reduce gazele cu efect de seră decât în orice alt moment din istoria țării”, a spus el, indicând că statul evreu s-a angajat să reducă gazele cu efect de seră la zero până în 2050 și să renunțe la utilizarea cărbunelui până în 2025. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: