Președintele turc a vorbit la telefon cu omologul său israelian

Președintele turc a avut o conversație telefonică cu omologul său israelian, discutând despre legăturile dintre Turcia și Israel și despre chestiuni regionale.

Potrivit unui comunicat al Direcției de comunicare a Turciei, Recep Tayyip Erdogan a subliniat, în timpul discuției cu Isaac Herzog, importanța relațiilor Turcia-Israel pentru „securitatea și stabilitatea Orientului Mijlociu”, adăugând că „diferențele de opinie pot fi reduse la minimum dacă se acționează cu înțelegere reciprocă atât în problemele bilaterale, cât și în cele regionale”.
Subliniind importanța restabilirii „păcii, toleranței și culturii coexistenței în regiune”, Erdogan a declarat că îmbunătățirea relațiilor israeliano-palestiniene și reluarea procesului de pace sunt prioritare.
De asemenea, el a precizat că menținerea discuțiilor și a dialogului între Turcia și Israel ar fi „reciproc avantajoasă”.
Potrivit unei declarații a președinției israeliene, convorbirea telefonică dintre Erdogan și Herzog s-a desfășurat într-un spirit pozitiv.
Herzog a declarat că salută un dialog cuprinzător cu Turcia pe teme bilaterale și regionale legate de pace, se arată în declarație.
Cei doi lideri au convenit să rămână în contact. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: