Atentat la Ierusalim: Un mort, mai mulți răniți, terorist lichidat (VIDEO)

Un schimb de focuri de armă a izbucnit astăzi, duminică, în Orașul Vechi din Ierusalim, soldat cu un mort și mai mulți răniți.

Teroristul, originar din tabăra palestiniană Shuafat, a fost lichidat de forțele de securitate.
Decedatul este un bărbat în vârstă de 30 de ani, care a cedat în urma rănilor suferite la scurt timp după ce a ajuns la spital.
Un alt civil, tot în vârstă de 30 de ani, a suferit răni moderate.
De asemenea, doi ofițeri de poliție au fost ușor răniți în atac.
Împușcăturile au avut loc în apropierea intrării în Zidul Plângerii.
Potrivit primelor informații, teroristul palestinian, membru al Hamas, a sosit la fața locului deghizat în evreu ortodox înainte de a deschide focul asupra celor prezenți. În posesia acestuia se afla și un cuțit.
Organizația Hamas, aflată la putere în Gaza, a descris actul teroristului ca fiind “eroic”, în timp ce Jihadul Islamic a declarat că acesta a fost un răspuns la “terorismul coloniștilor și soldaților israelieni”.
Muntele Templului a fost închis pentru evrei imediat după atac.
Ministrul israelian al Securității Publice, Omer Barlev, a sosit la locul atacului terorist și a oferit detalii despre terorist.

 

Potrivit lui Barlev, teroristul este un membru al aripii politice a Hamas. “Soția sa a plecat în străinătate în urmă cu 3 zile, iar copiii săi sunt în străinătate”. Barlev a adăugat că atacul a fost planificat în avans.
Comisarul de poliție Kobi Shabtai a declarat că teroristul era cunoscut de poliție.
“Răspunsul poliției a fost rapid, acesta este un incident grav – realizat de o sursă cunoscută de noi”, a declarat Shabtai.
“Răspunsul poliției a fost foarte rapid, în 32 de secunde au căutat contactul și l-au eliminat pe terorist”, a adăugat comisarul.
Premierul Naftali Bennet a discutat duminică dimineață cu ministrul Securității Publice Barlev și cu comisarul de poliție Shabtai în urma atacului mortal.
Ministrul și comisarul de poliție l-au informat pe prim-ministru despre detaliile atacului care a avut loc astăzi, duminică, la Ierusalim.
Premierul a dat instrucțiuni pentru intensificarea pregătirilor în zona Ierusalimului, pentru a preveni alte atacuri.
Dimiter Tzantchev, ambasadorul Uniunii Europene în Israel, a reacționat la atac.
“Gândurile mele se îndreaptă către victimele atacului laș din Orașul Vechi al Ierusalimului. Le doresc însănătoșire grabnică celor răniți. Condamn fără echivoc acest atac fără sens împotriva civililor. Violența nu este niciodată un răspuns”, a scris Tzantchev.
Un paramedic staționat pe un ATV al Magen David Adom (MDA), Yehoshua Sheetrit și un paramedic al MDA, Moshe Tubolsky, au declarat: “De îndată ce am fost informați despre împușcături, ne-am dus la fața locului. Am ajuns cu ATV-ul, spune Sheetrit, și am văzut doi bărbați de 30 de ani care zăceau cu răni de glonț. Baruch Weissman, paramedic senior și motociclist, a povestit: Unul dintre răniți era inconștient, iar celălalt semi-conștient. Le-am acordat îngrijiri medicale de salvare pe teren și i-am urcat imediat pe un ATV și i-am evacuat la o unitate mobilă de terapie intensivă care aștepta în apropiere de Cartierul Evreiesc și de acolo a fost evacuat la spitale. Starea unuia dintre ei este definită ca fiind critică, iar a celuilalt este gravă. I-am evacuat la Spitalul Shaare Zedek și la Hadassah Mount Scopus. Alți trei răniți ușori au fost evacuați cu o ambulanță a poliției.”
Paramedicul MDA Elhai Sofer, care a evacuat răniții în stare critică, a adăugat: “Am ajuns la Unitatea mobilă de terapie intensivă a MDA în Cartierul Evreiesc, unde ne-am alăturat unui ATV al MDA care trata un bărbat de 30 de ani inconștient, fără puls și care nu respira, cu răni de glonț pe corp. L-am plasat în unitatea de terapie intensivă, iar în drum spre spital am încercat să luptăm pentru viața lui în timp ce îi efectuam operații avansate de resuscitare, dar, din păcate, după scurt timp, medicii de la spital au fost nevoiți să îi declare decesul.”
Acest incident are loc la câteva zile după un atac cu cuțitul în Orașul Vechi, în care au fost răniți doi polițiști de frontieră. (Anima News)

 

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: