Ierusalim: Măsuri de securitate sporite după atacul mortal din Orașul Vechi / Victima – Eliyahu David Kay, în vârstă de 26 de ani / Teroristul – profesor de studii religioase arabe

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat că a cerut poliției și forțelor de securitate să își sporească vigilența în Ierusalim pentru a preveni noi atacuri după împușcăturile mortale de duminică din Orașul Vechi.

Șeful guvernului a luat cuvântul la începutul ședinței săptămânale a cabinetului și i-a informat pe miniștri cu privire la detaliile atacului.
De asemenea, poliția a efectuat percheziții în tabăra de refugiați Shuafat din Ierusalim, de unde provenea Fadi Abu Shahidam, teroristul care a comis atacul soldat cu o persoană moartă și alte trei rănite.
Fadi Abu Shahidam, membru Hamas, a fost și profesor de studii religioase la o școală arabă israeliană. Shahidam a participat, de asemenea, la protestele din Sheik Jarrah împotriva eforturilor legale de a returna proprietarilor caselor deținute de evrei.
Atacatorul a fost împușcat mortal imediat după atac de către forțele de securitate aflate la fața locului.
Victima este Eliyahu David Kay, în vârstă de 26 de ani, din Modiin, care a lucrat ca ghid . El era nou venit (ole hadaș) din Afica de Sud și urma să se căsătorească.


Kay studiase la Rabbinical College din Australia și Noua Zeelandă.
Înmormântarea va avea loc luni la cimitirul Har HaMenuchot din Ierusalim, la ora 11:00.
Avi și Devorah Kay, părinții lui Eliyahu, au emigrat în Israel împreună cu fiica lor, Naama, cu mai puțin de un an în urmă, mutându-se în orașul Modiin. Familia a făcut aliya după ce Eliyahu și fratele său s-au stabilit în Israel.
“Având în vedere că acesta a fost al doilea atac în câteva zile, am cerut forțelor de securitate să se pregătească pentru posibile noi atacuri”, a declarat premierul.
De asemenea, șeful guvernului a transmis condoleanțe familiei israelianului ucis în atac și a urat însănătoșire grabnică celor răniți.
La rândul său, ministrul Apărării, Benny Gantz, și-a exprimat condoleanțele față de familiile victimelor. “Vom continua să luptăm împotriva terorismului oriunde ar apărea”, a adăugat el.
Ministrul Securității Publice, Omer Barlev, a subliniat că atacul pare să fi fost planificat, întrucât soția teroristului părăsise țara cu câteva zile înainte.
Gruparea teroristă Hamas a declarat că atacatorul, un profesor în vârstă de 42 de ani, era un membru de rang înalt al organizației sale din Ierusalim și a lăudat acțiunile sale într-o declarație emisă la scurt timp după împușcături.
Ambasadorul SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a transmis condoleanțe, postând pe Twitter: „Cu inima frântă de vestea atacului de la Ierusalim, de unde tocmai m-am întors dintr-o vizită semnificativă. Cele mai sincere condoleanțe familiilor celor răniți și uciși”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: