ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel: Infecțiile cu coronavirus în creștere / Cabinetul Coronavirus a prelungit pașaportul verde cu două săptămâni / Cel mai rău scenariu: Peste 1.000 de cazuri zilnice de COVID până în ianuarie

Cabinetul Corona din Israel s-a reunit marți seară din cauza creșterii numărului de infecții cu coronavirus în țară.

Comitetul Ministerial israelian pentru Combaterea Virusului Corona a decis în această seară (marți) să prelungească reglementările de implementare a pașaportului verde și a restricțiilor de ocupare în spații închise pentru încă două săptămâni, sub rezerva aprobării de către comisia specială din Knesset (Parlament). De asemenea, s-a decis promovarea unei alte campanii de antigen în sistemul educațional după sărbătoarea Hanuka. Nu este de așteptat nicio relaxare sau înrăutățire a regulilor privind virusul Corona.

Peste 700 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore, o ușoară creștere care îngrijorează autoritățile sanitare.
Timp de câteva zile, rata de reproducere R a virusului a depășit 1%. 128 de persoane se află în stare gravă, dintre care 81 sunt conectate la aparate de respirație artificială.
În plus, țara a început de luni vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, pentru a reduce numărul de infecții. Majoritatea cazurilor noi provin de la copii din această grupă de vârstă.
Cabinetul Coronavirus s-a reunit marți seară, iar miniștrilor le-au fost prezentate mai multe scenarii – inclusiv un scenariu conform căruia coeficientul de infectare continuă să crească și în care vor exista între 1.000 și 3.000 de noi cazuri verificate de coronavirus pe zi până în ianuarie.
Echipa de cercetători de la Universitatea Ebraică a semnalat o creștere a numărului de adolescenți vaccinați din grupa de vârstă 13-18 ani care au fost diagnosticați recent cu coronavirus, care a crescut de la 12% la începutul lunii noiembrie la 16% în ultimele zile.
Cercetătorii au precizat că, creșterea semnificativă a ratei de infectare la adolescenți este o statistică importantă, deoarece majoritatea acestora sunt vaccinați cu două vaccinuri.
Potrivit raportului echipei de experți, se așteaptă o creștere treptată a contaminării și ar trebui investite eforturi în vaccinarea copiilor și în administrarea vaccinului de rapel pentru adolescenți.
Premierul Naftali Bennett a anunțat în cadrul reuniunii că intenționează să promoveze o măsură prin care copiii care studiază în școli și grădinițe vor fi supuși unor teste antigenice înainte de a se întoarce la școală după vacanța de Hanuca.
În timpul întâlnirii, Bennett a declarat: „Există un val foarte puternic și sever al tulpinii Delta care a lovit lumea în Europa de Est și acum și în Europa de Vest. Austria se află în izolare generală. Vedem un salt în număr mare în unele țări. În multe țări occidentale există o creștere semnificativă. Acest lucru se datorează, în principal, faptului că nu au făcut vaccinurile de rapel la timp.”
„Aici, în Israel, controlăm bine epidemia. De asemenea, am depășit al patrulea val fără să închidem întreprinderi, fără să facem un blocaj general și fără să împiedicăm studiile și am creat, de asemenea, un set de instrumente pe care nu le aveam înainte, cum ar fi testele serologice și antigenice pentru a controla boala. Aici, în Israel, există o tendință îngrijorătoare în ceea ce privește bolile din copilărie.
În zona pacienților în stare critică și a pacienților cu aparate respiratorii – cifrele sunt bune, dar știm că morbiditatea aduce și pacienți mai gravi mai târziu. Prin urmare, obiectivul este de a preveni contaminarea gravă și de a nu ajunge la un punct în care să nu avem instrumentele necesare, dar nu putem ignora statisticile”, a adăugat Bennett.
El a spus: „Am pornit astăzi cu campania de vaccinare pediatrică. Există aproximativ 3 milioane de copii în lume care au fost vaccinați. Este foarte important să dăm un impuls acestei acțiuni. În prezent, nu există componente de presiune prin stimulente sau permise verzi. Ne angajăm pur și simplu într-o campanie de informare care se referă în principal la transparență. Explicăm că vaccinurile sunt sigure, că riscurile de apariție a simptomelor, cum ar fi inflamația inimii, sunt mai mari la copiii cu coronavirus decât la copiii care primesc vaccinul împotriva coronavirusului. Din experiența mea, unele lucruri pot ieși la iveală, așa că vă rog să nu spuneți lucruri care ar putea afecta campania. Aș dori să le mulțumesc oamenilor din Ministerul Sănătății, cum ar fi Dr. Sharon Alroy-Preis, care suferă atacuri insuportabile în timp ce face o treabă foarte bună. Modul în care se desfășoară această campanie este asemănător unui război. Cabinetul se ocupă de politică și nu se ocupă de nivelul microeconomic. În plus, există o echipă condusă de mine care se ocupă de nivelul micro”.
Premierul Naftali Bennett, care și-a vaccinat fiul în vârstă de 9 ani, face apel la părinți să își protejeze copiii ducându-i la vaccinare, spunând că vaccinul este „sigur”.
Până în prezent, peste 6 milioane de israelieni au primit cel puțin o doză de vaccin Pfizer și peste 4 milioane au primit toate cele trei doze.
Profesioniștii din domeniul sănătății insistă asupra importanței vaccinării, mai ales la începutul iernii, temându-se de o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi în următoarele săptămâni.
Autoritățile sanitare solicită menținerea măsurilor de barieră și purtarea de măști în spațiile închise. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: