Ambasadorul SUA la ONU face presiuni asupra președintelui palestinian în privința drepturilor omului și a plăților pentru teroriști

Ambasadoarea SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a discutat cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, despre drepturile omului și despre salariile deținuților de securitate din închisorile israeliene, în timpul întâlnirii lor de la Ramallah, potrivit biroului său.

Trimisul președintelui american Joe Biden s-a aflat în Cisiordania, după două zile petrecute în Israel, în prima sa călătorie în regiune, care s-a încheiat cu o vizită în Iordania.
Thomas-Greenfield s-a întâlnit, de asemenea, la Ramallah cu ministrul Afacerilor civile al AP, Hussein al-Sheikh, și cu alți oficiali palestinieni, precum și cu reprezentanți ai societății civile palestiniene.
Ambasadorul SUA “a subliniat importanța respectării drepturilor omului și a evitării acțiunilor care subminează perspectivele unei soluții cu două state, cum ar fi activitățile de colonizare, evacuările, incitarea la violență și plățile către cei încarcerați pentru terorism”.
Grupul societății civile palestiniene nu a inclus membri ai celor șase organizații pe care Israelul le-a pus pe lista neagră luna trecută pentru că ar fi indus în eroare donatorii și ar fi trimis fonduri către Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei, pe care Ierusalimul îl clasifică drept grup terorist.
“Nu acceptăm sub nicio formă clasificarea a șase organizații civile palestiniene ca fiind teroriste de către autoritățile de ocupație”, i-a spus Abbas lui Thomas-Greenfield în timpul întâlnirii lor, potrivit agenției de presă Wafa.
De asemenea, a fost ridicată problema drepturilor omului, deoarece Ramallah a efectuat o represiune brutală împotriva unor disidenți în ultimele luni.
Demonstrațiile care au cerut plecarea actualului guvern au avut loc în urma morții activistului Nizar Banat în timp ce era reținut de poliția Autorității Palestiniene. (Anima News)

Lasă un răspuns