Fost șef al Mossadului: Israelul ar trebui să se gândească de două ori înainte de a ataca Iranul

Fostul șef al Mossadului, Tamir Pardo (foto), a cerut Israelului să se abțină de la lansarea unui atac militar împotriva instalațiilor nucleare iraniene, dacă nu are capacitatea de a le distruge complet.

Reacția sa a venit în timpul unui seminar la care au participat oficiali israelieni de securitate pe marginea unei conferințe politico – securitare, organizată marți de Institutul pentru Politică și Strategie de la Universitatea Reichman din localitatea israeliană Herzliya.
„Armata israeliană și aparatul de securitate pot bombarda reactorul nuclear din Siria, pot efectua o operațiune de eșantionare și suntem cei mai buni pentru a realiza o provocare amănunțită”, a declarat Pardo. Dacă acest lucru nu poate fi încheiat prin Oprah (operațiunea Oprah, atacul israelian asupra reactorului nuclear irakian din 1981), trebuie gândit de două ori și nu ar trebui să fie efectuat”.
„Iranul este o țară din cercul al treilea (adică nu are granițe cu Israelul)”, a spus Pardo. „Dacă Iranul nu poate fi împiedicat să răspundă (bombardamentelor israeliene pe teritoriul său), precum Statele Unite au împiedicat Irakul să răspundă, s-ar putea să ne aflăm într-un loc care nu este bun”.
În ceea ce privește acordul nuclear, care va relua negocierile la sfârșitul acestei luni, Pardo a spus: „Ceea ce s-a întâmplat în 2018 (retragerea SUA din acordul nuclear) este un dezastru de neiertat. Statele Unite se clatină astăzi, iar Iranul o vede în evenimentele din Taiwan și Belarus, iar acest lucru îl aduce într-un punct de acțiune foarte bun”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: