ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂLUMEA DE AZI

Guvernul britanic a clasificat Hamas drept organizație teroristă

Ministrul britanic de interne, Priti Patel, a anunțat adăugarea aripii politice a Hamas pe lista organizațiilor teroriste interzise din Marea Britanie.

Până în prezent, doar aripa armată a grupului islamist care conduce Gaza – Brigăzile Izz al-Din al-Qassam – a fost recunoscută ca fiind o entitate teroristă de către Marea Britanie.
„Hamas are o capacitate teroristă semnificativă, inclusiv acces la arme extinse și sofisticate și la facilități de antrenament terorist. Acesta este motivul pentru care am acționat pentru a proscrie Hamas în întregime”, a declarat ministrul Patel în declarația sa.
Adăugarea aripii politice a Hamas pe listă înseamnă că orice persoană din Marea Britanie care își exprimă sprijinul pentru această grupare va comite o infracțiune penală.
Orice persoană care susține Hamas ar putea fi acum pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea între șase luni și 10 ani sau de amenzi mari, în funcție de gravitatea infracțiunii, potrivit criteriilor de interzicere publicate pe site-ul guvernului britanic.
Fostul lider al Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, i-a descris pe membrii Hamas ca fiind „prieteni” și s-a întâlnit cu oficiali, inclusiv cu Abdul Aziz Omar, încarcerat de Israel pentru că a confecționat veste explozive pentru teroriști. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: