Israel: Cetățenii israelieni ar putea fi scutiți de vize pentru a călători în SUA încă din 2023 / România pe lista candidaților

Ministrul israelian de Interne, Ayelet Shaked, a declarat că israelienii ar trebui să poată călători în Statele Unite fără viză începând cu februarie 2023, după ce a discutat această chestiune cu secretarul american pentru Securitate internă, Alejandro Mayorkas, la Washington.

“Suntem amândoi angajați să avansăm în ceea ce privește călătoriile fără vize pentru israelieni. Există unele obstacole, dar știm cum să le depășim. Dacă vom reuși, din 2023 putem spune adio cozilor din fața ambasadei SUA”, a scris Shaked pe Twitter.
Luna trecută, secretarul american pentru Securitate Internă a anunțat că SUA ia în considerare adăugarea a patru țări, inclusiv Israelul, la programul de scutire de vize.
Cetățenii din aceste țări vor putea călători în SUA fără viză pentru o perioadă de până la 90 de zile.
“Avem patru candidați: Israel, Cipru, Bulgaria și România”, a spus el. “Suntem foarte implicați în acest program”, a adăugat el, afirmând că acesta oferă beneficii economice și de securitate semnificative.
Pentru a participa la program, o țară trebuie să îndeplinească cerințe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii privind imigrația, securitatea și gestionarea frontierelor. (Anima News)

Lasă un răspuns