Premierul israelian: “Chiar dacă se reînnoiește un acord cu Iranul, Israelul nu se va angaja”

Premierul israelian Naftali Bennett a ținut un discurs în care a abordat amenințarea iraniană în cadrul unei conferințe la Institutul pentru Politică și Strategie (IPS) al Universității Reichman din Herzliya.

Bennett a declarat că este pregătit să intensifice confruntarea cu Iranul, subliniind că Israelul nu este legat de niciun acord nuclear iranian.
“Statul Israel trebuie să își păstreze libertatea de acțiune și capacitatea de a acționa, în orice situație și în orice circumstanță politică”, a declarat premierul.
În timp ce guvernul său a declarat anterior că ar fi deschis la un nou acord nuclear cu restricții mai stricte împotriva Iranului, Bennett a reafirmat autonomia Israelului de a lua măsuri împotriva Iranului.
“În orice caz, chiar dacă un acord este reînnoit, Israelul nu face parte din el, Israelul nu se angajează și nu se va angaja la un acord”, a insistat el.
Șeful statului a descris, de asemenea, modul în care Israelul “a adormit” în 2015, după semnarea acordului nuclear Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA): “Greșeala pe care am făcut-o după primul acord nuclear nu se va repeta”.
Guvernul israelian prezintă Iranul ca pe un “regim inutil”, cu o economie slabă și o administrație coruptă, care controlează puterea prin forță și frică.
“Sunt mult mai vulnerabile decât se crede”, a dezvăluit Bennett.
“Ne aflăm într-un punct important în această luptă împotriva Iranului, care ar trebui să fie lupta lumii împotriva regimului islamic”, a conchis el.
Acest discurs are loc cu mai puțin de o săptămână înainte de discuțiile programate la Viena pentru a încerca să salveze acordul nuclear iranian. (Anima News)

Lasă un răspuns