ISRAELLUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZIN

Serialul israelian “Teheran” a câștigat premiul pentru cea mai bună dramă la Premiile Internaționale Emmy

Serialul israelian de spionaj “Teheran” a câștigat premiul pentru cel mai bun serial dramatic la cea de-a 49-a ediție a Premiilor Internaționale Emmy 2021, la New York.

Difuzat pentru prima dată în Israel în iunie 2021 și apoi pe Apple TV în septembrie anul trecut, “Teheran” spune povestea unui tânăr agent Mossad aflat într-o misiune secretă pentru armata israeliană în capitala iraniană.
Apreciat de critici atât în Israel, cât și în afara țării, serialul îl are în rolul lui Tamar, tânărul agent Mossad, pe Niv Sultan, alături de actorii Navid Negahban, Menashe Noy și Shaun Toub.
Serialul “nu este doar despre spionaj, ci și despre înțelegerea omului din spatele inamicului tău”, a declarat producătorul executiv Dana Eden în discursul de acceptare.
Distribuția și echipa “lucrează cu actori iranieni din întreaga lume, cu refugiați iranieni care tocmai au fugit de regimul actual… lucrăm în colaborare, din dragoste, și am descoperit că avem multe în comun”, a adăugat ea.
Serialul, produs de Public Kan, a fost creat de Moshe Zonder, care a scris și serialul de succes “Fauda”.
“Teheran” a fost selectat printre următoarele nominalizări: serialul indian “Aarya”, programul chilian “El Presidente” și programul britanic “There She Goes”.
Reamintim că este pentru a treia oară când Israelul câștigă un premiu la International Emmy Awards, cea mai bună comedie în 2018 pentru serialul “Nevsu” și în 2010 pentru emisiunea “Ramzor”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d