Ierusalim / Președintele Listei Arabe Unite: Muntele Templului aparține doar musulmanilor

Mansour Abbas, președintele Listei Arabe Unite (Ra’am), a declarat joi, într-un interviu acordat ziarului Kul al-Arab, că partidele arabe trebuie să depună toate eforturile pentru a împiedica alegerile care ar putea duce la revenirea lui Benjamin Netanyahu în scaunul de prim ministru.

Abbas a declarat că nu regretă că s-a alăturat coaliției și că este din ce în ce mai convins că Ra’am merge în direcția corectă în fiecare zi.
“Nu vom renunța la drepturile noastre naționale, religioase și umane și acestea sunt linii roșii pe care nu le vom depăși. Ra’am este partidul care cel mai mult își realizează obiectivele religioase și naționale”, a declarat Abbas.
El a abordat problema Muntelui Templului și a declarat: “Muntele Templului aparține doar musulmanilor. Lucrăm în cadrul guvernului pentru a ne lua angajamentul de a nu invada Moscheea Al-Aqsa, de a nu se efectua pe ea cultul religios de către nemusulmani, deoarece este un drept exclusiv al musulmanilor. Mi-am dedicat întreaga viață Moscheii Al-Aqsa și nimeni nu mă poate critica în această privință”.
Abbas a precizat că “Israelul este un stat evreiesc, fie că ne place sau nu, iar întrebarea este care este statutul nostru în acest stat. Eu mă consider un cetățean cu drepturi depline în statul Israel și vreau să îmi exercit toate drepturile”. (Anima News)

Lasă un răspuns