Israelul are în vedere interdicția de călătorie în Africa de Sud, de teama unei noi mutații COVID

Premierul israelian Naftali Bennett a avut joi seară o consultare cu ministrul Sănătății, directorul general al Ministerului Sănătății, directorul Serviciilor de Sănătate Publică, managerul proiectului național de coronavirus și directorul Ministerului Apărării pentru Apărare Civilă cu privire la noua variantă de coronavirus – B.1.1529 – care a fost descoperită în străinătate.

Având în vedere răspândirea noii variante în țările din sudul Africii, premierul Bennett a acceptat recomandarea Ministerului Sănătății de a le defini ca fiind țări roșii.
Printre aceste țări se numără Africa de Sud, Botswana, Lesotho, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini. Cetățenilor non-israelieni care călătoresc din aceste țări li se va interzice intrarea în Israel.
De asemenea, Bennett a dat instrucțiuni să aibă loc o evaluare imediată cu privire la o eventuală interdicție de călătorie mai amplă în țările enumerate mai sus, la oprirea zborurilor din aceste țări către Israel și viceversa sau la implementarea unui alt plan pentru a preveni răspândirea variantei în Israel.
Într-o întâlnire ulterioară cu oficialii din domeniul sănătății, joi seara, Bennett a ordonat ca israelienii care se întorc din țările semnalate pentru noua variantă să fie obligați să stea în hoteluri cu coronavirus în carantină timp de șapte zile de la sosirea lor, fiind necesare două teste PCR negative pentru a încheia perioada de carantină. Călătorii care refuză să fie testați vor trebui să stea în carantină timp de paisprezece zile.
Se crede că varianta B.1.1529 își are originea în Africa de Sud, trei dintre cele 10 cazuri identificate fiind găsite în Botswana, șase în Africa de Sud și unul în Hong Kong – la un călător care s-a întors recent din Africa de Sud.
Noua variantă are 32 de mutații în proteina sa spike, ceea ce i-a determinat pe oamenii de știință să avertizeze că varianta ar putea fi mai infecțioasă și mai capabilă să eludeze anticorpii. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: