ISRAELLUMEA DE AZIMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Premierul israelian: ”Vrem să păstrăm Israelul deschis, acesta este momentul să ne vaccinăm”

Primul ministru israelian Naftali Bennett a vorbit sâmbătă seară înainte de începerea ședinței Cabinetului Coronavirus, axată pe noua variantă Omicron.

Adresându-se israelienilor din întreaga țară, Bennett a declarat: “În prezent, ne aflăm într-o perioadă de incertitudine care nu este simplă și nu este confortabilă pentru a fi în ea. Mai devreme astăzi, am definit-o ca fiind “perioada de ceață””.
“Cheia aici este prudența și riscurile minime. Până când vom ști mai multe, dorim să menținem marea noastră realizare cu tulpina Delta – un Israel deschis, cu o economie funcțională și un sistem de educație activ, cu copii care merg la școală. Aceasta este cea mai mare preferință.
“În acest scop, trebuie să menținem un control strict al granițelor țării. În fiecare zi vom învăța mai mult și vom ști mai multe. Suntem înaintea lumii în ceea ce privește colectarea de informații și luarea de decizii rapide. În timpul Shabbat-ului am avut foarte multe discuții cu Ministerul Sănătății și cu grupuri de experți. După încheierea Shabbatului, am vorbit și cu directorii generali ai Pfizer și Moderna.
“Recomandările pe care le vom prezenta în această seară sunt cele ale premierului, ale ministrului Sănătății și ale Ministerului Sănătății. Cu toții avem o singură poziție aici, ceea ce este foarte important pentru încrederea publicului.”
Bennett a subliniat: “Aș dori să transmit un mesaj important aici, de asemenea, înaintea evenimentelor de amploare pentru Hanuka: Indicațiile arată că vaccinul previne morbiditatea severă, iar rapelul este foarte semnificativ în asigurarea apărării împotriva bolilor severe – ceea ce înseamnă că, chiar dacă sunteți infectat, rapelul vă va proteja împotriva bolilor severe”.
“Prin urmare, mai ales acum, înainte ca varianta să se răspândească, este tocmai momentul să vă vaccinați. Aceasta este exact fereastra de oportunitate în care vă puteți proteja familia, copiii și pe voi înșivă.
“Cine nu se vaccinează cu rapel renunță pur și simplu la un strat vital de apărare într-un moment critic. Înaintea evenimentelor de Hanuka, pentru ca copiii dumneavoastră să poată ieși și sărbători în siguranță, duceți-i la vaccinare! Să aveți o săptămână bună și o Hanuka fericită și sigură”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d