Ierusalim: Cabinetul Coronavirus le interzice străinilor să intre în Israel – timp de două săptămâni

Cabinetul israelian pentru Coronavirus a aprobat sâmbătă restricțiile recomandate de premierul israelian Naftali Bennett și de ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz (Meretz).

În timpul ședinței, staff-ul de experți și-a prezentat poziția, potrivit căreia vaccinările împotriva COVID-19 sunt mai importante ca niciodată, pentru a preveni bolile grave.
În conformitate cu aceasta, membrii cabinetului fac apel la cetățenii israelieni care nu și-au primit încă doza de rapel să o facă cât mai curând posibil. În plus, părinții israelieni sunt îndemnați să își vaccineze copiii.
Cabinetul Coronavirus a convenit, de asemenea, asupra următoarelor măsuri:

Intrarea și ieșirea din Israel:

 • Străinilor din toate țările li se va interzice intrarea în Israel, cu excepția cazurilor speciale aprobate de Comitetul de excepții.
 • Israelienii care sunt considerați recuperați sau vaccinați în conformitate cu standardele Ministerului Sănătății vor fi supuși unui test PCR la sosirea în Israel, după care vor intra în carantină la domiciliu.
  Un al doilea test PCR trebuie efectuat în a treia zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va fi eliberată din carantină. Cei care refuză să se supună unui al doilea test PCR vor trebui să stea în carantină pentru întreaga perioadă.
  Israelienii care nu sunt vaccinați vor fi supuși unui test PCR la sosirea în Israel, după care vor intra în carantină la domiciliu. Ei vor fi apoi supuși unui al doilea test PCR în a șaptea zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, vor fi eliberați. Cei care refuză să se supună unui al doilea test vor fi obligați să stea în carantină pentru întreaga perioadă.
  Israelienii care se întorc din țările “roșii” vor fi supuși unui test PCR la sosirea în Israel, după care vor fi transferați într-un hotel de carantină administrat de guvern până la primirea unui rezultat negativ al testului.
  După ce vor primi un test negativ, vor fi transferați în carantină la domiciliu și vor fi supuși unui al doilea test PCR în a șaptea zi. Dacă și acest test este negativ, vor fi eliberați din carantină.
  Statul îi va informa pe israelienii care călătoresc în străinătate că ar putea exista modificări în liniile directoare în timp ce se află în străinătate și că vor purta responsabilitatea de a respecta liniile directoare actualizate la întoarcerea în Israel.
  În plus, Israelul va relua utilizarea sistemului de urmărire GPS, operat de Shabak (Agenția de Securitate a Israelului), pentru persoanele despre care s-a confirmat că au contractat noua tulpină Omicron COVID-19, pentru a le localiza și a întrerupe lanțul de infectare.
  Această decizie va intra în vigoare după ce va fi aprobată de miniștrii guvernului ca măsură de urgență. În același timp, va fi avansată legislația în acest sens.
  În zonele închise, permisul verde se va aplica pentru adunările de peste 50 de persoane (în loc de adunări de peste 100 de persoane, așa cum era orientarea până acum).
  Spectacolele și evenimentele de Hanuka vor rămâne neschimbate, în conformitate cu propunerea aprobată săptămâna trecută și conform regulilor privind permisul verde. Aplicarea legii va fi sporită.
  Aceste decizii vor intra în vigoare la miezul nopții dintre duminică, 28 noiembrie 2021, și luni, 29 noiembrie 2021, și vor rămâne în vigoare timp de 14 zile. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: