Acordul nuclear iranian: Israelul și Marea Britanie au semnat un tratat de apărare

Israelul și Marea Britanie au semnat astăzi, luni, la Londra, un tratat de apărare care va dura zece ani și care prevede un angajament comun de a împiedica Iranul să obțină arma nucleară, precum și cooperarea în domeniul securității cibernetice.

Acordul a fost anunțat de șeful diplomației israeliene, Yair Lapid, și de omologul său britanic, Liz Truss.
Este vorba despre “un nou plan strategic pentru următorul deceniu, care acoperă securitatea cibernetică, tehnologia, comerțul și apărarea”, au declarat aceștia într-un articol comun publicat luni de Daily Telegraph.
Cele două țări “lucrează zi și noapte pentru a împiedica regimul iranian să devină o putere nucleară”, au declarat ei, în timp ce negociatorii iranieni în domeniul nuclear s-au întâlnit luni la Viena.
De asemenea, cele două națiuni vor coopera “mai strâns” pentru a se apăra în spațiul cibernetic, statul evreu reprezentând un partener cibernetic cheie pentru Marea Britanie, cu acces preferențial la piața britanică.
“Parteneriatul nostru ne va menține în prima linie a revoluției tehnologice”, au adăugat oficialii guvernamentali.
Yair Lapid a zburat duminică în Europa pentru discuții cu premierul britanic Boris Johnson luni și cu președintele francez Emmanuel Macron, marți. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: