Cisiordania: Israelian grav rănit într-un atac cu mașină-capcană / Teroristul lichidat

Un agent de securitate israelian în vârstă de 34 de ani a fost grav rănit în noaptea de duminică spre luni într-un atac cu mașină-capcană la punctul de trecere Te’enim din Shomron (Cisiordania), în apropiere de localitatea palestiniană Tulkarem.

Teroristul care conducea vehiculul a fost lichidat prin împușcare de către gărzile de securitate de la punctul de trecere.
Agentul de securitate a fost evacuat de paramedicii Magen David Adom la spitalul Sheba Tel Hashomer.
Potrivit martorilor oculari, teroristul venea din direcția Avnei Hefetz și a intrat cu vehiculul său în viteză în punctul de control și l-a lovit pe agentul de securitate. Agenții de securitate care se aflau la fața locului au deschis focul asupra vehiculului și l-au lichidat pe terorist.
Între timp, dosarul împotriva celor doi ofițeri ai Poliției de Frontieră care l-au împușcat și ucis pe teroristul care a înjunghiat un tânăr lângă Poarta Damascului în ziua de Shabat va fi închis, după ce s-a constatat că ofițerii au acționat corect.
Tânărul Avraham Elmaliah a fost înjunghiat de mai multe ori de un arab în timp ce se întorcea acasă de la Zidul Plângerii, sâmbătă după-amiază. Rănile sale au fost catalogate ca fiind moderat-grave, iar în prezent este spitalizat în stare stabilă.
Șeful poliției israeliene, Kobi Shabtai, i-a numit pe cei doi ofițeri “eroi” și este de așteptat să le acorde o recompensă pentru răspunsul lor rapid la incident.
Potrivit unui reportaj difuzat de Kan 11 News, dosarul împotriva celor doi ofițeri va fi închis în următoarele câteva zile. Armele lor, care le-au fost luate pentru o inspecție balistică, le-au fost deja returnate.
Deși procuratura a declarat sâmbătă seara că faptul de a fi interogat sub prudență este o procedură stabilită în urma unui astfel de incident, trebuie remarcat faptul că, în cele două cazuri precedente în care teroriștii au fost împușcați în urma unui atac, ofițerilor în cauză li s-a cerut doar să depună mărturie. (Anima News)

Lasă un răspuns