Benjamin Netanyahu: “Israelul trebuie să se pregătească să acționeze singur împotriva Iranului”

Liderul opoziției israeliene, Benjamin Netanyahu, a abordat amenințarea iraniană în deschiderea reuniunii partidului Likud și a cerut guvernului să fie pregătit să acționeze independent.

“Singurul acord care poate fi avut în vedere cu Iranul trebuie să includă dezmembrarea capacităților sale nucleare. În absența unui astfel de acord, Israelul trebuie să fie pregătit să acționeze independent împotriva programului nuclear iranian. În mod independent înseamnă chiar și fără preaviz. Dacă SUA nu sunt pregătite să acționeze militar împotriva Iranului, Israelul trebuie să o facă”, a declarat fostul premier.
Liderul opoziției a continuat prin a lăuda activitatea forțelor de securitate în timpul ultimelor atacuri.
“Lumina de Hanuca marchează lupta noastră hotărâtă pentru a ne învinge dușmanii și această luptă continuă și astăzi. Duminică a avut loc un atac cu cuțitul în Ierusalim, iar luni un atac cu mașina capcană în Shomron. Vreau să-i felicit pe luptătorii Țahal și ai Poliției de Frontieră pentru reacțiile lor rapide și adecvate la teroriștii care încearcă să ne ucidă”, a declarat Netanyahu.
Fostul prim-ministru a criticat “slăbiciunea” guvernului, despre care a spus că este responsabil de actualul val de terorism și de creșterea violenței în sectorul arab.
“Din cauza slăbiciunii guvernului, asistăm la două fenomene care s-au intensificat în ultima vreme: creșterea numărului de atacuri și creșterea numărului de activități criminale în sectorul arab. Când organizațiile teroriste și criminale văd slăbiciunea acestui guvern, ridică capul”, a continuat fostul șef al guvernului.
“Iranul vede și el această slăbiciune, la fel ca și comunitatea internațională, care vrea să revină la periculosul acord nuclear. Toată lumea vede că există o lipsă de politică clară și de determinare din partea coaliției”, a adăugat el. (Anima News)

Lasă un răspuns