ISRAELLUMEA DE AZI

Israel / Ministrul Turismului: „Dacă situația rămâne așa, pe 12 a lunii vom deschide din nou cerul”

Ministrul israelian al Turismului, Yoel Rezbozov (foto), a declarat astăzi (marți) pentru PassportNews că „dacă situația rămâne așa, pe 12 a lunii vom deschide din nou cerul”.

Ministerul Turismului monitorizează noua variantă, Omicron, și implicațiile acesteia și speră să ducă la redeschiderea cerului pentru intrarea turiștilor în Israel.
„Vom redeschide cerul turiștilor și vom elimina obligația de izolare pentru israelienii vaccinați returnați”, a adăugat ministrul Rezbozov.
Ministerul Turismului urmărește acum îndeaproape evoluțiile pe acest subiect și sunt în desfășurare discuții cu părțile relevante din diferitele ministere guvernamentale.
În ceea ce privește afirmațiile industriei turismului, că nimic nu progresează, ministrul Rezbozov a spus: „Noi facem tot posibilul pentru industrie, înțelegem pe toată lumea, dar sunt lucruri care nu țin de mine sau de ministerul care funcționează cu toate restricții impuse de Ministerul Sănătății”.
Se reamintim că ieri (luni) Asociația Ministerelor Turismului și Consultanților în Turism a trimis o scrisoare de avertisment înainte de a înainta o petiție la Înalta Curte către primul ministru, președintele statului, ministrului Turismului și ministrului Sănătății, prin care a solicitat abolirea noilor restricții de intrare și ieșire din Israel.
”Impunerea de noi restricții asupra persoanelor vaccinate este în contrast puternic este în contrast puternic cu evaluările recente ale Centrului Național de Control pentru Lupta împotriva Corona al Ministerului Sănătății, conform cărora focarul actual din Israel nu are nimic de-a face cu răspândirea tulpinii Omicron și, de asemenea, cu vaccinurile care sunt cruciale în lupta împotriva noii variante. În aceste condiții, decizia de a impune o obligație de izolare pentru cei repatriați vaccinați din toate țările lumii, precum și decizia de a închide granițele țării și pentru turiștii vaccinați (după ce în urmă cu doar câteva săptămâni granițele țării au fost redeschise turismului, după vreo doi ani de paralizie totală!).
Intervenția dumneavoastră urgentă este necesară pentru a asigura că restricțiile de intrare și ieșire din Israel respectă legea și pentru a reduce daunele insuportabile ale agențiilor de turism, organizatorilor de turism și agențiilor de turism din Israel”, susține asociația în scrisoarea sa. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d