ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel: Yossi Cohen, fost șef al Mossad, ar fi ajutat-o pe fiica sa să obțină un loc de muncă la o companie legată de EAU

Fostul șef al Mossadului israelian, Yossi Cohen, și-ar fi ajutat fiica să fie angajată de o companie care are legături cu un oficial de rang înalt din Emiratele Arabe Unite, pe când el era încă șef al agenției israeliene de informații, a dezvăluit Channel 12.

Potrivit canalului israelian, Achinoam Cohen Ganonyan ar fi început să lucreze pentru compania Group 42 (G42) la începutul anului 2021, înainte de încheierea mandatului tatălui său în fruntea agenției.
Ea ar fi fost angajată ca manager de birou al filialei locale a companiei, care a fost deschisă în urma normalizării relațiilor diplomatice dintre EAU și Israel în cadrul acordurilor Abraham, sponsorizate de SUA, în septembrie 2020.
Șeicul Tahnoon bin Zayed Al Nahyan, consilierul pentru securitate internă al EAU și membru al familiei regale, este președintele G42, care, potrivit site-ului companiei, este specializată în dezvoltarea inteligenței artificiale și a cloud computing-ului.
Yossi Cohen a reacționat la aceste dezvăluiri spunând că nu i-a spus niciodată fiicei sale despre slujba sa la compania șeicului Tahnoon.
“Orice afirmație contrară este o minciună totală. Fiica mea a fost angajată pentru un post pe perioadă determinată într-o companie israeliană afiliată la G42. Ea a început să lucreze acolo în martie 2021, după încheierea mandatului meu și la multe luni după ce au fost semnate Acordurile Abraham”, a declarat el la Canal 12.

Lasă un răspuns

%d