ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIUSocial - Economic

Kuweit interzice intrarea navelor care transportă mărfuri către și dinspre Israel

Ministrul kuweitian al Lucrărilor Publice, dr. Rana Abdullah Al-Fares (foto), a emis un ordin prin care interzice intrarea în apele teritoriale kuweitiene a navelor comerciale încărcate cu mărfuri către și dinspre Israel, potrivit ziarului Al Anba.

Ordinul interzice solicitarea de permise de intrare pentru nave chiar dacă bunurile transportate din Israel sunt duse într-o altă țară decât Kuweit, dar trec prin apele kuweitiene, a relatat Jerusalem Post.
În conformitate cu legislația kuweitiană, persoanele fizice și juridice nu pot încheia acorduri cu organizații sau persoane care locuiesc în Israel și nu pot face comerț cu persoane care au un interes în Israel, chiar dacă acestea trăiesc în diaspora.
De asemenea, este ilegală importarea, comercializarea sau deținerea de bunuri, mărfuri sau produse israeliene, indiferent dacă sunt primite direct sau indirect.
Hamas, cu sediul în Gaza, a salutat decizia Kuweitului, făcând apel la alte țări să „urmeze acest pas și să restricționeze comerțul și traficul maritim israelian”.
Atunci când acordurile Abraham au fost semnate în septembrie 2020 între Israel, Emiratele, Bahrain și Maroc, Kuweitul a insistat că va fi „ultimul” care va normaliza relațiile cu Israelul.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: