Israel / Corona: Restricțiile privind transportul aerian vor fi prelungite cu încă zece zile

Premierul israelian Naftali Bennett și ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, au decis joi seară că restricțiile impuse recent asupra călătoriilor aeriene vor fi prelungite cu încă zece zile, începând de duminica viitoare.

Conform restricțiilor, toți călătorii care se întorc în Israel – indiferent de statutul lor de vaccinare – vor trebui să intre în carantină la sosirea în țară, sub ordinul directorului general al Ministerului Sănătății.
Decizia de prelungire a ordinului de carantină va avea nevoie de autorizația finală a Comisiei pentru sănătate din Knesset.
Bennett și Horowitz au convenit, de asemenea, joi seară, să extindă cerința care impune ca toți călătorii care se întorc din țări cu niveluri ridicate de infecție cu coronavirus, denumite țări „roșii”, să intre în carantină într-un „hotel de coronavirus” administrat de guvern. Acest mandat va fi adus în fața Comitetului pentru Constituție al Knessetului pentru aprobarea finală.
În plus, Bennett și Horowitz au convenit să delibereze în zilele următoare cu privire la alte posibile restricții, alături de măsuri menite să încurajeze mai mulți israelieni să se vaccineze.
În timpul deliberărilor de joi, premierul Naftali Bennett a susținut propunerile de închidere a Aeroportului Internațional Ben-Gurion și de impunere a unui blocaj pentru cei nevaccinați.
Ministrul Sănătății Horowitz și alți oficiali ai Ministerului Sănătății s-au opus măsurilor, numindu-le însă disproporționate.
Bennett a fost criticat pentru susținerea măsurilor mai extreme, profesorul de la Universitatea Ebraică Zvika Granot criticând propunerea.
„Ce încearcă să obțină premierul? Să facă presiuni asupra celor nevaccinați să se vaccineze sau să protejeze populația? Este mai bine să explice că vaccinul este bun și nu să împingă populația la colț prin mijloace nedemocratice”.
El a adăugat: „Întrebarea este: care este scopul acestor restricții pe care Bennett vrea să le promoveze? Dacă scopul este de a proteja populația complet vaccinată, atunci nu există nicio dovadă că este necesar. Pentru că o persoană care a fost vaccinată ar trebui să fie protejată, iar o persoană care nu a fost vaccinată este conștientă de riscurile ce și le asumă. Dacă scopul este de a-i împovăra pe cei nevaccinați pentru a-i forța să se vaccineze – atunci cât de mult sunteți dispuși să călcați pe democrație pentru a promova o agendă? Soluția ar trebui să fie explicativă, pentru a-i convinge pe oameni că merită să se vaccineze și că este important să nu îi forțăm să o facă.” (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: