Ministrul israelian al Apărării la Washington pentru a discuta despre posibile exerciții militare comune cu armata americană

Oficiali militari israelieni și americani s-au întâlnit pentru a discuta despre desfășurarea unor posibile exerciții militare comune, menite să simuleze un atac asupra unor situri nucleare iraniene, a declarat un oficial american, potrivit Times of Israel.

Anunțul a fost făcut cu câteva ore înainte ca ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, să zboare la Washington pentru discuții cu omologul său Lloyd Austin și cu șeful diplomației americane Antony Blinken.

Vizita are loc în aceeași zi cu reluarea discuțiilor de la Viena, care au fost suspendate de vinerea trecută, după ce oficialii americani și europeni și-au exprimat frustrarea față de cererile iraniene.
„Exercițiile militare comune ar permite Israelului să facă față oricărei eventualități, chiar și celei mai rele, în cazul în care negocierile nucleare iraniene eșuează”, a declarat o sursă americană pentru Reuters.

Înainte de a pleca la Washington, Benny Gantz a declarat presei locale că „Iranul este o amenințare la adresa păcii mondiale și a existenței statului Israel. Vom discuta cu partenerii noștri despre cea mai bună modalitate de a ne asigura că Iranul nu va deveni niciodată o putere nucleară și de a limita puterea sa de a face rău în regiune. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: