ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZI

Atacat de Trump, Netanyahu spune că l-a felicitat pe Biden pentru a „păstra legăturile dintre Israel și SUA”

Liderul opoziției israeliene, Benjamin Netanyahu, a răspuns vineri atacului frontal la adresa sa din partea fostului președinte american Donald Trump, într-o declarație în care a spus că „apreciază foarte mult sprijinul pe care Donald Trump l-a acordat statului evreu”.

Într-adevăr, într-un interviu cu jurnalistul israelian Barak Ravid, ale cărui extrase au fost publicate vineri dimineață în cotidianul israelian Yedioth Ahronoth și preluate de Anima News, Donald Trump și-a exprimat furia față de Benjamin Netanyahu, care îl felicitase pe Joe Biden în seara alegerii sale în noiembrie 2020.

Fostul prim-ministru israelian s-a justificat explicând că a fost obligat să facă acest lucru în numele păstrării legăturilor americano-israeliene.

„Fostul prim-ministru apreciază foarte mult contribuția majoră a președintelui Trump la statul Israel și la securitatea sa”, se arată în comunicat.

„El este, de asemenea, conștient de importanța relației dintre Israel și Statele Unite și de aceea a fost important pentru el să îl felicite pe noul președinte în seara alegerii sale”, a precizat biroul fostului premier în comunicat.

Donald Trump s-a întâlnit cu Barak Ravid în aprilie și iulie anul trecut, acesta din urmă lucrând la o carte, care va fi lansată duminica viitoare în Israel și al cărei titlu este „Pacea lui Trump”.

Cartea analizează acordurile de normalizare diplomatică semnate între Israel și statele arabe sub administrația Trump. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: