ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Israel: Ministrul Apărării spune că a cerut armatei să se pregătească pentru operațiuni împotriva Iranului

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Forumul IAC din Florida, o organizație care promovează legăturile dintre SUA și Israel, că a cerut forțelor de apărare israeliene să se “pregătească din punct de vedere operațional pentru Iran”.

“Iranul se află într-o poziție proastă, în special din cauza situației sale economice dificile, așa că trebuie să profităm de acest lucru pentru a crește presiunea internațională la toate nivelurile. Aceasta include posibilitatea unor lovituri militare pentru a pune capăt fanteziilor nucleare ale Teheranului”, a declarat Benny Gantz.
Referindu-se la călătoria sa la Washington, unde s-a întâlnit cu secretarul de stat Antony Blinken și cu secretarul apărării Lloyd Austin, ministrul israelian a declarat că a găsit o ureche atentă din partea administrației americane.
“Am explicat că Iranul este o problemă nu doar pentru regiunea noastră, ci și pentru întreaga lume și am prezentat propunerile Israelului pentru un plan B în cazul în care negocierile nucleare eșuează”, a spus el.
“Israelul este singura țară din lume pe care Iranul caută să o distrugă și în prezent își oferă mijloacele necesare pentru a face acest lucru”, a continuat Benny Gantz.
Reiterând cât de crucial este pentru Israel să își mențină superioritatea militară în regiune, ministrul a concluzionat spunând că speră ca acordurile de normalizare să fie în curând extinse și la alte țări. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d