ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZIN

SUA: Cel puțin 70 de morți în urma tornadelor din Kentucky

Cel puțin 70 de persoane au murit în tornadele care au măturat Kentucky, în sud-estul Statelor Unite, a anunțat guvernatorul statului, Andy Beshear, sâmbătă, într-o conferință de presă.

„Eram destul de siguri că vom pierde mai mult de 50 de kentuckieni. Acum sunt sigur că acest număr este de peste 70 și ar putea foarte bine să fie de peste 100 până la sfârșitul zilei”, a declarat Beshear.
Oficialul a precizat că a fost „cea mai mortală tornadă din istoria statului Kentucky”.
Prăbușirea acoperișului unei fabrici de lumânări „a ucis mulți oameni” în orașul Mayfield, a spus el.
„Erau aproximativ 110 persoane înăuntru când a lovit tornada. Este foarte greu, foarte greu, și ne rugăm pentru fiecare dintre aceste familii”, a spus Beshear.
Mai multe tornade au lovit puternic unele zone din SUA în noaptea de vineri spre sâmbătă și sâmbătă dimineața, iar aproximativ 100 de persoane erau încă blocate într-un depozit Amazon devastat din Edwardsville, Illinois.
Guvernatorul statului, JB Pritzker, a declarat că „rugăciunile sale sunt alături de oamenii” din oraș, precizând că poliția și Agenția pentru gestionarea situațiilor de urgență din Illinois se coordonează „îndeaproape cu oficialitățile locale”.
Încă nu a fost publicată nicio cifră a victimelor.
Tornadele au afectat și Arkansas, unde o persoană a fost ucisă, Tennessee, unde cel puțin două persoane au fost ucise, și Missouri. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: