Bennett avertizează cu carantina, dacă nu cresc ratele de vaccinare

În cadrul unei ședințe de cabinet de astăzi (duminică), Bennett a avertizat miniștrii: “Cel mai critic lucru este să păzim frontierele, această tulpină este contagioasă la niveluri pe care nu le-am văzut înainte. Nivelul de letalitate nu este încă cunoscut. În acest moment, rata de imunizare nu este suficientă. Imunizarea trebuie încurajată – dacă nu, vom ajunge la carantină”.

Ministrul Securității Interne, Omer Bar-Lev, a sugerat: “Dacă varianta se dezlănțuie, ar trebui să se ia în considerare un permis verde pentru oricine își părăsește locuința.”
Procurorul general adjunct Raz Nizri a replicat că un astfel de vot ar însemna să se impună o interdicție pentru cei nevaccinați, la care Bar-Lev a răspuns: “Nu, nu, nu: “Nu este adevărat, ei vor putea face teste”.
În timpul întâlnirii, premierul Bennett a afirmat în mod eronat că doi elevi britanici au murit din cauza variantei Omicron.
“Varianta Omicron atacă și copiii. Vedem acest lucru în alte țări și vedem acest lucru și în Israel. Chiar săptămâna aceasta, doi colegi de școală medie din Anglia au murit din cauza Omicron. Unul dintre ei nu fusese vaccinat deloc, iar al doilea, se pare, fusese vaccinat doar parțial. Vedem, de asemenea, copii care sunt loviți în Israel.” a spus Bennett.
Biroul primului ministru a declarat ulterior: “Premierul s-a referit la moartea a doi elevi britanici care s-au îmbolnăvit de Corona și au murit la scurt timp după aceea. Premierul s-a referit la Corona și nu la Omicron, o variantă care este încă la început. Corona este un virus care pune în pericol viețile oamenilor și sănătatea lor, inclusiv a tinerilor. Premierul este îngrijorat de riscul pe care îl reprezintă coronavirusul, de simptomele sale și de consecințele sale pe termen lung pentru sănătatea copiilor israelieni și face apel la toți părinții să își vaccineze copiii cât mai curând posibil.” (Anima News)

Lasă un răspuns