Donald Trump: “Benjamin Netanyahu nu a căutat niciodată cu adevărat pacea cu palestinienii

Fostul președinte american Donald Trump l-a acuzat pe Benjamin Netanyahu că nu a urmărit “cu adevărat” pacea cu palestinienii atunci când era prim-ministru, potrivit unor extrase dintr-o serie de interviuri pe care miliardarul le-a acordat jurnalistului israelian Barak Ravid.

Potrivit fostului locatar al Casei Albe, Benny Gantz, care a devenit ulterior prim-ministru interimar într-un acord de împărțire a puterii cu Netanyahu, ar fi fost “un candidat mai bun” pentru a pune în aplicare planul de pace al lui Trump și a asigura un “acord istoric” cu palestinienii.
Într-un extras anterior din interviu, publicat joi, Donald Trump și-a exprimat de asemenea furia față de Bejamin Netanyahu pentru că l-a felicitat pe Joe Biden după ce acesta a câștigat alegerile de anul trecut.
“Nu am mai vorbit cu el de atunci”, i-a spus miliardarul reporterului. “Dă-l naibii”, a adăugat el.
Benjamin Netanyahu a reacționat la aceste declarații spunând că “apreciază foarte mult” contribuția lui Donald Trump la securitatea Israelului, dar că felicitarea unui nou președinte ales este “importantă” pentru a păstra alianța dintre Ierusalim și Washington. (Anima News)

Lasă un răspuns