”New York Times”: Israelul s-a consultat cu SUA înainte de loviturile împotriva bazei de lansare a rachetelor și a sitului nuclear din Iran

Israelul s-a consultat cu Statele Unite înainte de a efectua lovituri secrete împotriva unei instalații nucleare iraniene în iunie și a unei baze de lansare de rachete în septembrie, a relatat New York Times.

Potrivit cotidianului american, Israelul a lovit o bază aparținând Corpului Gardienilor Revoluției Islamice și a vizat complexul Tesa din Karaj, folosit pentru fabricarea centrifugelor necesare pentru îmbogățirea uraniului.
În urma consultărilor, Casa Albă a lăudat guvernul lui Naftali Bennett ca fiind “mult mai transparent” decât cel al fostului prim-ministru Benjamin Netanyahu, potrivit ziarului.
Dezvăluirile New York Times vin în urma unor discuții cu peste o duzină de oficiali americani și israelieni, în timp ce statul evreu nu și-a asumat responsabilitatea pentru niciuna dintre lovituri.
Ziarul a mai spus că tensiunile persistă între Washington și Ierusalim, SUA și Israelul fiind în dezacord cu privire la eficiența loviturilor împotriva țintelor iraniene.
Israelul consideră că programul nuclear iranian a suferit mai multe eșecuri ca urmare a loviturilor, în timp ce oficialii americani cred că Iranul își reconstruiește instalațiile cu o tehnologie mai modernă.
Potrivit ziarului, Ierusalimul este îngrijorat de faptul că, în cazul în care se va ajunge la un acord nuclear cu Iranul, Washingtonul va încerca să împiedice Israelul să efectueze noi lovituri.
Deocamdată, SUA au lansat “pregătiri” în cazul în care diplomația nu va reuși să rezolve problema nucleară iraniană, semnalând că Washingtonul nu mai are prea multă încredere în succesul discuțiilor recent reluate la Viena. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: