Iohannis își insultă colegii

Afirmația de mai sus este valabilă doar în condițiile în care președintele Klaus Iohannis mai susține că provine din categoria dascălilor. În caz contrar, el pur și simplu îi insultă pe toți cei responsabili cu educația tinerei generații. Este al 11-lea an consecutiv în care o lege organică, cea care prevede un buget de 6% din PIB destinat educației, este prorogată. Toate Guvernele sunt responsabile de această bătaie de joc. Dar principalul vinovat rămâne totuși Klaus Iohannis.
Acesta s-a bătut cu cărămida în piept, amețind opinia publică și anunțând un proiect generos de țară. Și anume „România educată”. Și, din păcate, nu s-a întâmplat nimic. Praful s-a ales din angajamentul prezidențial. Tot ceea ce au produs ditamai instituția prezidențială, consilierii acesteia, plătiți cu bani grei din banul public, și puzderia de ONG-uri care, vezi Doamne, au fost antrenate într-o dezbatere la nivel național, este o simplă maculatură. „România educată” nu s-a concretizat nici măcar printr-o simplă înlocuire a haznalelor din numeroasele școli ale României, un adevărat pericol pentru copii, cu niște toalete cât de cât decente. A crescut în continuare alarmant numărul copiilor declarați drept analfabeți funcționali. La fel și absenteismul din școli. Învățământul revine la starea deplorabilă de dinainte de lovitura de stat din 23 august 1944. Comuniștii mult huliți au făcut infinit mai mult pentru învățământ decât toate guvernele așa-zis democrate și decât toți președinții pe care i-a avut România.

De luni, profesorii ies din nou în stradă. Rigorile pandemiei îi obligă să recurgă la singura formă posibilă de protest. Pichetarea prefecturilor și primăriilor. Repet: până în prezent, din momenul în care a fost promulgată legea organică ce impune alocarea unui procent de 6% din Produsul Intern Brut pentru educație, de nu mai puțin de 11 ori aplicarea a fost amânată. Iar învățământul nu a beneficiat cu nimic mai mult decât înainte de adoptarea respectivei legi. Și mai mult decât atât. Sau mai puțin. Profesorii nu beneficiază din noul buget nici măcar de indexarea salariilor lor, și așa mizerabile. Pentru militari s-au găsit bani. Și e bine că s-au găsit. Dar pe profesori nu-i apără nimeni. Se pare că aceștia degeaba votează. Degeaba își trimit reprezentanții în Parlament. Iar cei care l-au votat pe Klaus Iohannis o dată sau de două ori, degeaba l-au votat. În fruntea României s-au instalat politicieni nefuncționali.

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: