Israel/Covid: Peste 800 de cazuri noi în 24 de ore (Ministerul Sănătății)

La ultimul bilanî publicat vineri de Ministerul israelian al Sănătății, joi au fost diagnosticate 838 de noi cazuri de Covid-19, cea mai mare cifră din ultimele două luni.

Această cifră reprezintă o creștere cu 181 de cazuri față de ziua precedentă, când pandemia părea să fie din nou în creștere în Israel, unde răspândirea variantei Omicron a îngrijorat autoritățile.
Cele mai recente cifre arată, de asemenea, că rata de reproducere de bază a virusului (R0) a crescut la 1,07.
R0 indică numărul mediu de persoane pe care un singur individ infectat este susceptibil să le infecteze în jurul său. Atunci când este peste 1, înseamnă că boala se răspândește rapid.
Varianta Omicron a dominat discuțiile în jurul Covid în ultimele săptămâni în Israel, ceea ce a dus la închiderea frontierelor aeriene ale țării pentru străini și la impunerea de noi restricții pentru cetățenii israelieni care se întorc din călătorii din țări cu rate ridicate de infectare.
Legătura dintre creșterea ratei de infecție și apariția variantei Omicron nu a fost încă confirmată în Israel, dar prezența acesteia este în mod clar în creștere.
Deși noua variantă, identificată pentru prima dată în Africa de Sud, este considerată cea mai contagioasă, nu este clar dacă este mai periculoasă.
Există chiar dovezi că boala pe care o provoacă este mai puțin virulentă decât cea provocată de variantele anterioare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: