Israel/Covid-19: Netanyahu și alte 130 de persoane în carantină după ce 4 membri ai Knessetului au fost infectați

Liderul opoziției israeliene, Benjamin Netanyahu, și alte aproximativ 130 de persoane din Knesset (Parlament) au intrat în carantină vineri seară, după ce s-a confirmat că patru membri ai personalului parlamentar sunt purtători ai coronavirusului, au declarat oficialii.

Cel puțin o persoană este suspectată de a fi purtătoare a variantei Omicron a COVID-19, a anunțat presa israeliană.
Simon Davidson, un parlamentar Yesh Atid, a fost, de asemenea, pus în carantină din cauza epidemiei.
Liderul Knessetului l-a informat pe Netanyahu că s-a confirmat că un antrenor personal de la sala de sport a parlamentului israelian, care îl antrena miercuri, a fost infectat cu virusul, a anunțat partidul său Likud într-un comunicat.
“Fostul prim-ministru acționează în conformitate cu liniile directoare și așteaptă rezultatele testelor”, a declarat Likud.
Netanyahu a fost nevoit să se pună în carantină de mai multe ori de la începutul pandemiei, din cauza expunerii sale la membrii bolnavi ai personalului.
Joi, un ofițer de securitate de la Knesset a fost testat pozitiv pentru varianta Omicron.
Ofițerul nu a mai lucrat de duminică, potrivit purtătorului de cuvânt al Knessetului, dar alți 21 de membri ai personalului de securitate și ai personalului parlamentar, precum și deputatul Meir Porush (partidul United Torah Judaism), au primit ordin să intre în carantină.
Conform noului regulament, persoanele care au fost în contact direct cu un purtător al noii variante Omicron trebuie să se izoleze timp de trei zile, chiar dacă sunt complet vaccinate. (Anima News)

Lasă un răspuns