ISRAELLUMEA DE AZIMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel: Ministerul Sănătății recomandă interdicția de călătorie în SUA, Italia și Maroc

    Daniela Dragne

Corespondenta Anima News, Daniela Dragne, transmite: Ministerul Sănătății a recomandat duminică Guvernului să treacă Italia, Statele Unite, Belgia, Germania, Ungaria, Maroc, Portugalia, Canada, Elveția și Turcia pe lista țărilor roșii – destinații în care este interzisă călătoria.

Recomandările au fost discutate în cadrul reuniunii săptămânale a Consiliului de Miniștri și se așteaptă ca acestea să fie prezentate spre aprobare Cabinetului pentru epidemia de coronavirus în cursul zilei de astăzi și apoi Comisiei parlamentare pentru legi și constituție.
Dacă vor fi aprobate, măsurile ar trebui să intre în vigoare începând de marți la miezul nopții.
“Nu voi susține nicio nouă restricție până când nu se va organiza un ajutor pentru companiile aeriene”, a avertizat ministrul Transporturilor, Merav Michaeli.
“Abandonăm mii de angajați care nu au alte mijloace de sprijin, în timp ce Knesset-ul nu ia nicio măsură în acest moment și nu se organizează nimic pentru a-i sprijini”, a denunțat ea.
“Este vorba de o forță de muncă vitală, iar companiile aeriene sunt un serviciu pe care statul Israel trebuie să îl mențină”, a continuat ea, menționând că British Airways a anunțat deja anularea zborurilor sale către Israel începând de mâine.
“Cine altcineva în afară de companiile aeriene israeliene va aduce cetățenii israelieni înapoi din străinătate?”, a întrebat ea, cerând guvernului să ajute întreprinderile “în această săptămână”.
Duminică, Comisia pentru legi și constituție a aprobat decizia guvernului de a adăuga pe listă, începând de luni, Emiratele Arabe Unite, Irlanda, Norvegia, Spania, Finlanda, Franța și Suedia.
Din grupul țărilor roșii fac deja parte Marea Britanie, Danemarca, Africa de Sud și alte câteva zeci de țări africane. (Daniela Dragne, Anima News)

Lasă un răspuns

%d