Premierul israelian despre arestarea teroriștilor suspectați de atacul terorist de la Homesh: „Fiecare terorist ar trebui să știe că are timpul limitat”

Corespondentul Anima News, Daniel Segal, transmite: Primul ministru israelian Naftali Bennett a declarat astăzi (duminică) că „salută forțele de securitate pentru o închidere rapidă a cercului. Fiecare terorist ar trebui să știe că are timpul limitat”.

Reacția sa a avut loc după ce forțele de securitate i-au capturat aseară pe teroriștii suspectați de la Homesh (Shomron), în care a fost ucis regretatul Yehuda Dimentman.
Forțele israeliene i-au arestat pe presupușii teroriști responsabili de atacul mortal comis joi în orașul Homesh din Cisiordania, a anunțat duminică dimineață Serviciul israelian de securitate internă (IISS).
Cei patru suspecți au fost arestați în Silat al-Harithiya, un sat palestinian din regiunea Jenin din nordul Cisiordaniei, în cadrul unui raid nocturn comun al armatei israeliene și al unității antiteroriste Yamam a poliției israeliene.
„Este imposibil să te ascunzi pentru mult timp. Teroriștii trebuie să știe că sunt doar în perioada de probă”, a avertizat premierul Naftali Bennett la finalul operațiunii de arestare.
La rândul lor, miniștrii israelieni ai Apărării și Securității interne, Benny Gantz și Omer Barlev, au salutat o „acțiune rapidă și hotărâtă”, condusă de forțele de securitate.
Suspecții au fost luați pentru a fi interogați de către Shin Bet. Localizați în jurul orei locale 2.30 și au fost găsiți dispersați în diferite case din sat.
Doi dintre ei sunt suspectați că au executat împușcăturile, în timp ce ceilalți doi sunt suspectați că i-au ajutat, se arată într-un comunicat.
Încă nu a fost dezvăluit dacă autorii atacului operau în legătură cu grupuri teroriste, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, generalul de brigadă Ran Kochav.
Joi seară, Yehuda Dimentman, un israelian în vârstă de 25 de ani, căsătorit și cu un copil, a fost ucis și alte două persoane au fost rănite într-un atac armat în Homesh, în Cisiordania.
Sute de oameni s-au adunat în dimineața următoare pentru a participa la înmormântarea sa, care a fost puternic securizată de forțele militare și de poliție israeliene.
Acest atac vine după alte câteva atacuri în Cisiordania și în Ierusalimul de Est, în timp ce, de câteva săptămâni, se înregistrează o creștere considerabilă a tensiunilor în regiune. (Daniel Segal, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: