Israel: Cabinetul Coronavirus s-a reunit în timp ce cazurile Omicron s-au dublat în 24 de ore

Cabinetul Coronavirus s-a reunit în această seară, marți, pentru a discuta despre punerea în aplicare a unor măsuri suplimentare pentru a opri răspândirea variantei Omicron, pe fondul unor semne îngrijorătoare de reapariție a morbidității COVID-19.

Înainte de ședință, miniștrii au aprobat prin vot telefonic reducerea prezenței angajaților din sectorul public la 50% în perioada 26 decembrie – 26 ianuarie.
Reprezentanții Ministerului Sănătății au prezentat, de asemenea, miniștrilor, o listă de recomandări, inclusiv înăsprirea plafoanelor de adunare la întreprinderi și evenimente publice.
De asemenea, grupul de experți a convenit asupra unei schițe care ar permite cursurile școlare în persoană în orașele cu focare grave de COVID-19 doar dacă cel puțin 70% dintre elevi au fost vaccinați. În cazul în care ratele de imunizare sunt sub 70%, școlile vor trebui să revină la învățământul de la distanță.
Luni, unii miniștri s-au arătat reticenți în ceea ce privește impunerea de noi restricții asupra publicului, în special cele referitoare la adunările publice, unii considerând că astfel de măsuri nu sunt necesare în acest stadiu al epidemiei de COVID-19 din Israel și că sunt în detrimentul redresării economice a țării.
Între timp, Ministerul Sănătății a raportat marți 170 de noi cazuri Omicron, dublând numărul total de cazuri din țară în doar 24 de ore, ajungând la 341.
Cu toate acestea, până în prezent, toți purtătorii Omicron fie au prezentat simptome ușoare, fie au fost asimptomatici și nu au necesitat spitalizare.
Dintre purtătorii confirmați ai virusului, 246 au fost fie complet vaccinați cu o injecție de rapel, fie s-au vindecat recent de COVID-19. (Anima News)

Lasă un răspuns