ISRAELMAGAZIN

Israel: Furtuna Carmel continuă să lovească (VIDEO)

Corespondenta Anima News, Daniela Dragne, transmite: 25 cm de zăpadă s-au acumulat pe Muntele Hermon, iar lacul Tiberias a crescut cu doi centimetri, în timp ce furtuna Carmel din Cipru a continuat să lovească marți nordul și centrul Israelului.

Din cauza precipitațiilor, stațiunea de schi de pe Muntele Hermon a fost închisă pentru vizitatori până la noi ordine.
Lacul Tiberiadei (Tveria) a crescut marți dimineață cu doi centimetri, ajungând la 210,76 metri sub nivelul mării.
În prezent, nivelul lacului este cu 1,96 metri sub linia roșie superioară, care indică faptul că este plin, și cu 2,25 metri deasupra liniei roșii inferioare, care indică un nivel periculos de scăzut.
Furtuna Carmel a adus precipitații record în centrul și nordul Israelului luni și marți, cu 37,5 mm de ploaie la Ierusalim, 24,7 mm la Tel Aviv, 63,1 mm la Haifa și 75,1 mm la Safed. Cea mai mare cantitate de precipitații a fost înregistrată în Amikam, în partea de nord, cu 96 mm de precipitații.

Video: Daniela Dragne

În orașul Natanya, vânturile foarte puternice, de până la 100 km/h, au făcut ca un copac să cadă peste un trecător, rănindu-l grav la cap.


În orașul Haifa din nordul țării, un arbore de cauciuc vechi de o sută de ani s-a prăbușit din cauza vântului puternic și a căzut peste două restaurante și un vehicul care staționa în apropiere.


„Am văzut ce s-a întâmplat și mi s-au umplut ochii de lacrimi. Copacul a căzut deasupra restaurantului și a provocat pagube importante la acoperișul clădirii. Acesta a fost complet distrus și nu se mai înclină pe o parte… Trebuie reconstruit complet de la zero”, a declarat pentru ”Ynet”, Moshe Nizri, proprietarul unuia dintre restaurantele care au fost avariate, estimând pagubele la câteva zeci de mii de euro.
”Ynet” a aflat că proprietarul unui spațiu din apropiere dorea să realizeze un proiect de construcție în zonă, așa că a tăiat inima trunchiului copacului, slăbindu-l substanțial. Localnicii au avertizat municipalitatea cu privire la acest pericol, dar nu s-a luat nicio măsură pentru a rezolva problema.
„Am notificat administrația locală. Au ajuns la fața locului și au verificat, dar, din păcate, ceea ce am fost avertizați s-a întâmplat”, a declarat Shlomi King, patronul unei proprietăți din apropiere.
„Ni s-a spus că arborele are un trunchi dublu și că nu exista niciun pericol de prăbușire. De asemenea, nu au cerut măcar să coboare crengile grele pentru a reduce sarcina din trunchi.”
Municipalitatea a reacționat susținând că nu este la curent cu nicio plângere referitoare la copac și că, întrucât acesta se află în interiorul unei proprietăți private, singura responsabilitate pentru întreținerea lui revine proprietarilor.
Marți, în nordul Israelului și de-a lungul coastei au căzut mai multe ploi, iar unele valuri au ajuns la șase metri înălțime, ceea ce a ridicat temeri de inundații în orașele de coastă, în timp ce în Hermon se așteaptă mai multe ninsori. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d