Israel / Liderul partidului islamist Raam: “Statul Israel va rămâne întotdeauna un stat evreiesc”

   Daniel Segal

Corespondentul Anima News, Daniel Segal, transmite: Astăzi, marți, șeful partidului islamist Ra’am, Mansour Abbas, a participat la o conferință a ziarului israelian „Globes” și a declarat că Israelul va rămâne întotdeauna un stat evreu.

“Israelul s-a născut ca stat evreiesc, a fost decizia poporului, iar întrebarea nu este care este identitatea statului – așa s-a născut și așa va rămâne”, a spus el.
“Mai degrabă, întrebarea este care este statutul cetățeanului arab în statul evreu Israel. Iar această întrebare nu ar trebui să-l provoace doar pe Mansour Abbas, ci și comunitatea evreiască și cetățeanul evreu”, a continuat el.
“Nu există nicio îndoială că ne aflăm la începutul unei noi ere, Spun acest lucru cu prudență, dar sperăm că acest proces va reuși, iar parteneriatul pe care îl promovăm la nivel de coaliție în acest moment, va fi o tendință către mai mult parteneriate la diferite niveluri”, a declarat Abbas.
Ulterior, el a comentat despre cooperarea dintre el și prim-ministrul Bennett: “A fost important să se pună bazele potrivite pentru a construi un proces atât de greu. Nu este ușor și toată lumea ar trebui să aibă încredere în cealaltă parte”.
Luni, un membru al partidului său s-a întâlnit cu șeicul Raed Salah, care a executat recent o pedeapsă cu închisoarea pentru incitare la terorism, ceea ce a stârnit indignare și controverse în rândul politicienilor.
Salah este liderul ramurii nordice a Mișcării Islamice, care a fost interzisă de guvernul israelian din 2015.
El a fost condamnat pentru incitare la terorism în 2019 pentru că a lăudat și încurajat terorismul în mai multe rânduri, inclusiv după un schimb de focuri în care au fost uciși doi ofițeri ai poliției de frontieră în apropiere de Muntele Templului din Ierusalim. (Daniel Segal, Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: