Ministru israelian de Finanțe: Prețurile locuințelor se vor stabiliza până la sfârșitul anului 2022

     Lea Hillel

Corespondenta Anima News, Lea Hillel, transmite: Avigdor Lieberman, ministrul israelian de Finanțe (foto), a declarat marți că, creșterea prețurilor locuințelor din Israel va fi „moderată” până la sfârșitul anului 2022 și că Israelul ar putea chiar să înregistreze o scădere a prețurilor în anul următor, potrivit estimărilor sale.

Problema locuințelor „nu este ceva ce poate fi rezolvat într-o lună sau două, este un proces de lungă durată”, a declarat Avigdor Lieberman la conferința Israel Business organizată de cotidianul de afaceri Globes la Tel Aviv, în condițiile în care prețurile locuințelor au crescut puternic în ultimele luni.
„Timp de mai mulți ani, această problemă a fost neglijată… Cred că spre sfârșitul anului 2022 vom asista la o moderare semnificativă a prețurilor locuințelor. În doi ani putem chiar să reducem prețurile. Taxa de achiziție a venit să atenueze cererea și sunt optimist”, a spus el.
În urmă cu două săptămâni, Tel Aviv a fost clasat drept cel mai scump oraș din lume, potrivit unui studiu realizat de The Economist.
Costurile de transport au crescut vertiginos ca urmare a scumpirii benzinei, notează studiul, la fel ca și tutunul și divertismentul, care au înregistrat, de asemenea, creșteri puternice de prețuri.
„În anul următor, ne așteptăm să vedem costul vieții crescând și mai mult în multe orașe, pe măsură ce salariile vor crește în mai multe sectoare”, a declarat Upasana Dutt, directorul studiului. (Lea Hillel, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: